Полиция нахлу на „Каваци“, иска да запечата къмпинга

Напрежението на къмпинг „Каваци“ отново ескалира. Тази сутрин част от реститутите, които имат собственост в парцела, се вдигнаха на символичен протест и пуснаха сигнал за самоуправство до ОД на МВР в Бургас, Община Созопол, РДНСК и главния прокурор.

Според тях имоти им са неправомерно разкопани, прокаран е кабел с високо напрежение без строителни книжа, за да захрани новите бунгала, които са свързани с последния наемател „Джи енд джи 90“ ООД.

„Разбрах, че вчера е прокопан целият ми имот, за да се мине този кабел. Нито го знам на каква дълбочина е, нито как точно е направен. Знам само, че от мен не е искано разрешение“, каза Емил Гюров.

Той е собственик на парцел от 2,4 дка на входа на комплекса. „Трябва незабавно да се затвори целият къмпинг и да не се допуска никой. Хората, които са го направили дори не разбират опасността. При тези валежи, ако даде накъсо, както се е случвало, може да има и фатален развой. Голям проблем ще има и лятото, когато започнат да идват курортисти. Те няма да знаят откъде минава кабел, нито на каква дълбочина е, ще си набият куките на палатките и недай Боже да стане нещо страшно“, допълни адвокат Мирослав Стойков, представител на част от реститутите, както и на семейство Баневи.

Всъщност, сагата с „Каваци“ започна през 2016 година и продължава до днес, информира още Флгман.бг. Последният известен наемател е „Джи енд джи 90“, но те на няколко пъти преотдаваха къмпинга на трето юридическо лице, което забърка същинска юридическа каша.

Междувременно вече има влязло и съдебно решение на Върховния касационен съд за връщане във владение на имота на „Хелио тур-с“, свързана със семейство Баневи и частните реститути, но то още не е изпълнено. Водят се и спорове кой трябва да плати местните данъци и такси за последните пет години – дали Баневи или наемателите, които реално стопанисваха къмпинга.

Previous post Болна старозагорка изригна срещу крадец на кутия за дарения
Next post Адел е големият победител на наградите БРИТ