Полицаи говорят за трафикантите: Те са нагли, а ние плащаме с животите си!

Преди два дни бус, превозващ нелегални мигранти, се удари с бус на специализираната полиция. При инцидента пострада униформен служител. Вчера пък край Драгоман бяха хванати 10 нелегални мигранти, превозвани от полски граждани. В София бе намерена група от 13 нелегални мигранти, оставени от своите трафиканти.

Пред bTV говорят полицаите, които всеки ден са на терен и преследват трафикантите на бежанци. Те са с опит над 10 години в системата на МВР.

„Всеки ден има гонки с автомобили, които превозват бежанци. Станали са много нагли, никакви разпореждания не се спазват, пред нищо не се спират и са готови на всичко, за да си осъществят целта. А ние плащаме с животите си“, разказаха полицаите.

„Караме по тях. Винаги се стига до инцидент и се молим да няма жертви. Те правят всичко на всяка цена. Най-фрапиращият случай, за който знам, е през 8 областни дирекции. Спират ги чак в София. На Малко Търново е имало сигнал за неподчинение. Всички колеги в столицата бяхме длъжни да ги спрем. Може да ги следваме от Бургас с Видин, но на границата вече спираме. Помислете какво ще се случи, ако сложим шипове на кола, а тя катастрофира и мигрантите пострадат. Може да се стигне до отнет човешки живот заради това, а аз да се изправя пред съда“, казаха още органите на реда.

„В момента началниците, които са на ръководни позиции, нямат смелостта да поемат отговорност. Те са там, за да вземат просто заплати и не ги интересува дали хората, които ще изпратят на терен, са подходящи за работата“, заявиха полицаите ловци на трафиканти.

Previous post Милионер играе за кмет на София от партията на Кирил и Асен
Next post Шофьор: Изминавам по 700 км месечно, трудно издържам с тези цени