Погребват Анахид Тачева при мъжа ѝ в Америка

Обичаната говорителка на БНТ Анахид Тачева, която почина на 82-годишна възраст на 18 ноември след дълго боледуване от скоротечна деменция, ще бъде кремирана. Урната на тв легендата ще бъде върната в Америка, където ще бъде положена до тази на нейния втори съпруг – бизнесмена Васил Тачев.

Той е погребан в двора на семейното имение на общата им дъщеря Анахид в Хемптън, САЩ, под дърво, засято лично от покойната водеща на „По света и у нас“. Именно дъщеря ѝ, която е кръстена на нея, ще се занимае с транспортирането на урната обратно на американска земя, тъй като тя живее заедно със семейството си там.

Най-малката щерка на славната говорителка бе и организатор на всички формалности около поклонението и транспортирането на тялото на Тачева у нас. Всъщност това е причината „последното сбогом“ с тв звездата да се състои няколко дни след като тя почина в Щатите. Транспортирането на покойник от друг континент в България е изключително сложна и скъпа услуга.

Справка с родни погребални агенции, които помагат на опечалените близки, за да организират формалностите около превоза на починали близки между САЩ и Европа, показва, че услугата върви между 20 и 50 хиляди лева. Нужни са специални разрешителни и набор от документи от посолства, легализация и превод на смъртния акт и други съществени формалности. Преди да бъде качено на въздушен транспорт, тялото на покойника се балсамира чрез химични средства и се поставя в специален контейнер на борда на самолета, който е с вградена цинкова вана.

Разходите не са били проблем за роднините на Тачева, за да спазят последното ѝ желание да бъде положена да своя втори съпруг, с когото смъртта ги раздели преди точно 10 години. Дъщеря ѝ Анахид е омъжена за богат бизнесмен от гръцки произход, който има хазартна империя за милиони в Щатите. Именно тя и мъжът ѝ плащаха и скъпото лечение на говорителката в продължение на няколко години, опитвайки се да спрат необратимата деменция, която я погубваше.

Previous post Шофьор: Изминавам по 700 км месечно, трудно издържам с тези цени
Next post Селянин с „Голф“-че се напи в града и… плаща сметка от 54 бона