Петър Колев: В македонските учебници пише, че българите са татаро-монголи и фашисти

Бих бил щастлив да се решат въпросите между Македония и България. Българската общност в РСМ искаме разрешение, но навсякъде се говори за европейски натиск върху България да каже „да“ за Македония. Това заяви пред „Лице в лице“ Петър Колев, председател на „Граждански демократичен съюз“.

Трудно е да се говори за натиск, аз мога да говоря свободно, но друга е била съдбата на моите дядовци – също български македонци.

Българските политици да изберат страна – на страниците на историята на Батенберг или на страницата на историята на Георги Димитров. Става въпрос за достойнството на българите, категоричен бе Колев, цитиран от Novini.bg. Той допълни:

В македонските учебници пише, че българите са татаро-монголи и фашисти – това учат в първи клас. Македонците често лепят етикети, когато става въпрос за българи – често „фашисти“. Как се оказа, че Иван Михайлов е фашист?! Доживя до дълбока старост, а нито една международна организация, никога не го определи така.

Ако РСМ искаше да реши проблема с българите в Конституцията си, то имаше няколко стъпки и много време. Кой в Македония е срещу равноправието на гражданите, ако всички сме се обединили в членството ни в ЕС? Явно македонският политически елит само лъже, че иска РСМ в ЕС.

Повече от ясно е, че Македония не спазва обещанията си към България повече от 30 години – да започнем сега с работата.

Previous post Преди визитата в Киев: Маршрутът е тайна, Петков ще спи в нощен влак
Next post Делян Добрев: Цената на газа у нас ще скочи със 100%