Петков и Ковачевски се срещнаха отново в Мюнхен

Българският премиер Кирил Петков и неговият македонски колега Димитър Ковачевски се срещнаха в Мюнхен, където се провежда Мюнхенската конференция по сигурността, предаде NOVA.

От българска страна в срещата участваха министърът на външните работи Теодора Генчовска, съветникът на премиера Весела Чернева и началникът на кабинета на министър-председателя Лена Бориславова. От македонска страна присъстваха външният министър Буяр Османи и вицепремиерът по европейските въпроси Боян Маричич.

„Участниците в срещата изразиха удовлетворението си от динамизирането на двустранното сътрудничество, което става чрез реализацията на концепцията на дейността на работните групи и конкретните действия и предложения, които са получени от тяхната работа“, съобщиха от правителството в Скопие.

„Двамата премиери оценяват положително работата на експертните групи и пряката комуникация, както и секторното партньорство, което е ефективен метод за задълбочаване на отношенията и вдигането на нивото на политическия диалог. Двамата изразиха надеждата, че сътрудничеството и диалога допринасят най-много за ползите на гражданите и водят до решения за общото европейско бъдеще“, се казва още в информацията от правителството в Скопие.

Previous post Георги Киряков: Критиките на Радев към кабинета са трупане на дивиденти
Next post След Юлиан Вергов: Вкараха и Илиян в измама с биткойни