Пената закова 1000 лева пенсия след увеличението, хвали се

Футболната легенда Димитър Пенев е ударил 1000 лева пенсия след увеличението, похвали се самият той. Доскоро Стратега от Мировяне прибираше по 900 лева месечно, но след преизчисляването доходът му се вдигнал с още стотачка. Въпреки че Пената никога не се е жалвал от финансовото си положение, феновете на ЦСКА ежемесечно събирали пари помежду си, за да го подпомагат финансово.

Червените запалянковци не искат гласност за благородната си постъпка и умишлено не впрягали и не задължавали никого, а средства отделяли само тези, които наистина уважавали славния треньор. Желанието им било да се чувства добре и да не живее в лишения, затова му осигурявали по около 2000 лева месечно. Иначе ръководството на ЦСКА спряло да плаща заплaта на Пенев, който се водеше почетен президент на клуба, откакто легендата опита пробив в политиката с партията на Веселин Марешки, писаха медии. Това се случи в началото на март 2021 г., като в крайна сметка наставникът на най-великия национален отбор на България не стана депутат.

В последните месеци Димитър Пенев се занимава със събиране на реколтата от градината си в Мировяне. Вече бил сварил и 100 кг ракия, тази година от грозде и от джанки. В мазето му отлежавали още 50 литра от миналата година. На село 77-годишната футболна легенда вече не гледа животни. Доскоро имал зайци, кокошки и пъдпъдъци, но не му стигали силите да ги наобикаля непрекъснато и затова се съгласил с желанието на внучките на това място да направят малък басейн. Единствено оставили оранжерията на дядо си, в която гледал всякакви зеленчуци за салата към домашната ракия. Басейнът бил готов това лято и Пената имал възможност да го пробва. Бил доволен, че вече дворът му изглеждал по европейски тертип.

Живата легенда на българския футбол от миналата година е горд дядо и на втора правнучка. С тази радост го дари по-малката от двете му внучки – Надежда.

Първородната правнучка Никол, която е в първи клас, е дъщеричка на по-голямата внучка на Димитър Пенев – Димитра, която е кръстена на него. В женското му царство обаче най-важна роля имат съпругата му Надя и щерката Екатерина.

Previous post Дъщерите на Пеле успокоиха: Ще се завърне у дома!
Next post Тамара Глоба: 2023-а ще е една от най-трудните за човечеството години!