Паси: Готов съм да съдействам в преговорите за формиране на правителство

Соломон Паси потвърди пред БНР, че е готов да съдейства в преговорите за формиране на евроатлантическо правителство:

„Заявявам и пред обществото, и пред участниците в процеса, че бих им съдействал добросъвестно и безкористно, доколкото моите сили и тяхната воля позволяват това. Ако не успея в това общо дело, бих съдействал на всеки, който би го продължил“.

Както е известно, вчера лидерът на ГЕРБ предложи контактна група за съставяне на новото правителство и в нея да участват политици като медиатори, сред който Борисов предложи Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Също вчера президентът от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев в изявление, изпратено до медиите, потвърди, че е приема поканата на Бойко Борисов и добави, че групата ще започне своята работа след сформирането на редовното 48-о Народно събрание.

„Контактната група ще проведе срещи с всички проевопейски и демократични сили за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо правителство за преодоляване на кризите и стабилизиране на държавата“, обясни още Плевнелиев.

„Целта е да се промени подходът, да се възстанови диалогът, да се работи за доверие, да се търси обединение около базисни принципи, национални приоритети и работещи решения“, добави българският държавен глава от 2012 до 2017 година.

На брифинга на ГЕРБ Борисов подчерта, че след разговорите на преговорните екипи с партиите, ако се установи, че има допирни точки по няколко теми, следва да бъдат предложени имена за министри.

„Гласуваме едно правителство, което да влезе, да ги изпълни на базата на това и всяка партия да си носи отговорността от подписа, че парламентарната група ще го следва. Само това е решението за мен. Всички останали приказки са на хора, които не си обичат народа“, уточни още лидерът на ГЕРБ относно преговорите с контактната група.

Previous post Христо Иванов обиден: Борисов ни затръшна вратата в миналия парламент
Next post Син резил! ДСБ има 0 депутати от София, кога ще си ходи ген. Атанасов?