Парното осъди режисьора Джеки Стоев за 4 бона

Известният режисьор Георги Стоев-Джеки е поредната знаменитост, осъдена от „Топлофикация“. Насред кризата и тежката зима той платил 3800 лева на дружеството, след като срещу него било заведено дело.

Най-абсурдното обаче е, че дългът не бил натрупан от самия него в дома му, а в необитаемото жилище на неговия покоен брат. Джеки наследил апартамента след смъртта му, но не бил уведомен, че трябва да осигури достъп на инкасатори до имота, които да отчетат изразходваната енергия. Стоев рядко прескачал до жилището, за да го наглежда, и съдебната битка с парното му дошла като гръм от ясно небе. Оказало се, че в апартамента на брат му имало натрупана сметка от 2 хиляди лева.

„Плюс съдебните разноски и лихвите станаха 3800 лева. Откъде да взема тези пари? Не може „Топлофикация“ да бъде монополист. Никъде я няма тази работа. Не знам как ще я караме натам…“, възмущава се Стоев.

Той все пак събрал сумата и се издължил на дружеството, за да не се влоши положението и дългът да продължи да расте. Докато някои негови колеги не се отказаха да се борят в съда, на него не му се занимавало с адвокати и ходене по мъките с години. Антон Радичев обаче прояви упоритост и успя да надвие парното в съдебната зала, като в крайна сметка си получи парите обратно. И при него ситуацията беше сходна – натрупана сметка в апартамент, който не обитава.

Джеки Стоев е автор на над 50 филма и лауреат на много национални награди, но също получава ниска пенсия и вече е спрял да се надява да му бъде присъдена и такава за заслуги. „Не знам какви са тези списъци, дето все разглеждаха преди. Но с 300 лева кое по-напред да си вземеш – храна или лекарства? Добре, че поне поработвам още от време на време. Иначе това с пенсиите е свинщина от години, как да оцелеят хората, а после искат на избори да участваме с бюлетина? Защо да го правим, като те не мислят за нас“, коментира 81-годишният Стоев.

Дори прехвърлил 80-те, той продължава да се държи и се определя като късметлия, че още имал енергия и болестите не чукали на вратата му.

Previous post Гришо омаян от дъщерята на Станишев и Моника
Next post Костадинов: Горд съм, че синът ми участва в масов бой!