Пари скараха наследниците на Ламбо

Нови драми тресат фамилията на покойния Стефан Данаилов. Две години и половина след смъртта на Ламбо биологичният му син Владимир и доведеният му Росен Цанков влезли във финансови пререкания, а ябълката на раздора се оказала възпоменателна монета с лика на актьора.

Разправията тръгнала оттам, че Росен Цанков инициирал изсичането на колекционерската монета без знанието на Влади. Едва преди броени седмици той и майка му Ирен Кривошиева въобще научили за съществуването на въпросната монета. Това се случило покрай техни познати, които помолили за съдействие да я открият и да си я закупят.

„Реагирах странно, защото не знаех за такава монета – казва Ирен Кривошиева. – Отидох да видя за какво става въпрос и се оказа, че не е спазен Законът за авторското право, защото синът ми като единствен наследник има това право върху всяко едно нещо. Той трябва да види, одобри и подпише договора за монетата. От компанията, която са я секли, казаха, че са се отказали да продължават, защото явно трябва да плащат авторски права. Иначе Владимир няма нищо против. Но има правен проблем в това отношение, което води всъщност към едно регулиране на нещата. Инициативата за монетата е на Росен Цанков – сина на Мария Данаилова и Вили Цанков, но не е негово задължение да търси наследника и да иска права. Всеки може да отиде в една къща и да каже – сечете на Стефан монета. Това значи ли, че трябва да я секат“, коментира Кривошиева. Така и обаче не става ясно защо Росен не се е свързал предварително с тях и всъщност дали въобще роднините на актьора поддържат връзка помежду си.

Самата Ирен се заела да направи разследване колко бройки от монетата са изсечени и продадени, тъй като Владимир няма възможност да се занимава лично с подобни казуси, защото живее в Америка, следва медицина и вече работи в болница в Щатите. Кривошиева разбрала, че имало хиляди готови бройки, но нищо от тях не било продадено. Така ѝ съобщили производителите. „Ако има продадени монети, те трябва да си платят процентите. Аз мисля, че ако се разбере това нещо, те могат да продължат да си я секат, като подпишат договор с Владимир. Един ден всичко излиза наяве“, коментира звездата от новия сериал „Лъжите в нас“. Всъщност обаче явно тя е била подведена с информацията, защото наша проверка установи, че в известен сайт за онлайн търговия сребърната монета с лика на Стефан Данаилов се продава от частен потребител, при това за внушителните 111 лева.

Преди кончината си Ламбо бе уредил завещанието си предварително, точно за да избегне дрязги във фамилията си. Той остави всичките си парични средства, автомобили, акции на сина си Владимир. На Росен Цанков завеща апартамента си в „Лозенец“, като се погрижи Влади да получи финансово обезщетение за своя пай. На племенницата си Росица Обрешкова пък остави личния си архив и богатата си библиотека.

Previous post Готвачът на Елизабет II издаде диетата й за дълголетие и младост
Next post БНТ дадена на Слави Трифонов, стягат Иво Сиромахов за шеф