Панчугов: За да се озовем в различна ситуация е необходима политическа смелост

„За да има шанс да се озовем в ситуация, която е различна от тази, която наблюдавахме през последната година и половина, е необходимо огромно количество въображение и политическа смелост“. Това заяви в интервю за предаването „12+3“ по програма „Хоризонт“ политологът Христо Панчугов:

„Хубаво би било да видим политически формации, които не просто се опитват да напаснат посланията си към своите избиратели и съответно да влязат в следващия парламент, а които правят много ясна заявка към управлението с желание да се обединяват не просто политическите формации, а българските граждани и с много ясен план за това какво следва след приключването на парламентарните избори на втори октомври. За съжаление, към този момент нито едно от тези обстоятелства не е на лице.

Ние виждаме политически формации, които за пореден път са фиксирани в себе си, които ще се опитат за пореден път просто да мобилизират хората, които ги подкрепят, а не да разширят тази подкрепа, които за пореден път са оставили разговора за това какво следва да се случи, за да се промени политическата ситуация за след изборите“.

„Всъщност тези дни чух изказването на един от представителите на „Продължаваме промяната“ Никола Минчев, който каза, че всъщност ще управляват заедно с „Демократична България“, но първо трябвало да видят колко точно депутати ще имат. Тази политическа стратегия доведе до три поредни провала само в рамките на миналата година“, добави политологът.

Previous post Интерконекторът с Гърция е свързан с българската газопреносна мрежа
Next post Стреляха с пушка по мемориала „Крилото“ в Генерал Тошево