Осъдиха майка антиваксърка в Гърция, защото не пускала детето си на училище

Жена от Гърция беше осъдена на 7 месеца затвор, защото не пускала детето си на училище заради коронавируса. Крайната мярка предизвика много коментари в страната и чужбина. 32-годишната жена отрече да е противничка на ваксините или да е част от някаква кампания.

Осъдената е от град Волос. Тя не е ваксинирана и не пускала 11-годишното си дете на училище, защото се притеснявала, че ще се зарази.

Наказанието от 7 месеца затвор е условно, като жената влиза в изпитателен срок, който ще продължи 3 години. До присъдата се стигна заради строгите правила, които прие Гърция, срещу родители, които не изпращат децата си на училище, не дават да ги тестват или им забраняват да носят маски.

„За детето си и в затвора бих влязла. Не ме интересува, само да го защитя“, казва осъдената.

Майката, която пожелала да остане анонимна, има и по-малко дете, което трябва да ходи на детска градина. В началото на пандемията тя пуснала децата да присъстват в час, но след това ги спряла, защото според нея броят на заразените много се увеличил.

След решението на съда, жената казва, че децата й ще посещават учебните заведения. Училищата в Гърция отвориха на 10-ти януари, като децата трябва да бъдат тествани 3 пъти седмично за коронавирус.

Previous post Русия иска България да изгони НАТО
Next post Барса го добута до продължения, но Билбао се оказа костелив орех