Опасен чар: Холандец се залюби с пловдивчанка и тя сега много съжалява…

Холандецът Де Дрент опознал българската си приятелка чрез Tinder през февруари 2020 г., пише RTV Drenthe†.

По това време той живеел в българската столица София. Няколко месеца по-късно влюбената двойка вече се била нанесла заедно в апартамента на жената в град Пловдив.

Къща в Африка

Малко след това холандецът започнал да източва парите й. Започнал скромно с 1600 евро, уж за лечение на сина му. След това минал на по-голям мащаб: той й предложил брак и веднага направили планове да емигрират заедно в Африка.

За да плати къщата в Африка, българката трябвало да продаде апартамента си. Голяма част от печалбата била депозирана в банковата сметка на холандеца. Приятелката му инвестирала и над 18 000 евро за морски контейнер, пълен с бебешки пелени. Щели да ги препродадат в Африка на печалба.

През юни 2020 г. мъжът внезапно изчезнал от живота й. Те били в хотелска стая. Той казал, че има още работа в посолството в София, но не се върнал. По време на полета си той взел със себе си телефона, личната карта и банковата си карта на приятелката си и също така веднага изтеглил малко пари с нейната карта.

Луксозни вечери и частни самолети

Историята напомня за версия на The Tinder Swindler. Този наскоро пуснат документален филм на Netflix за израелския измамник Шимон Хают постави темата за измамите с Tinder в светлината на прожекторите. Под псевдонима Симон Левиев той се свързал с няколко жени чрез платформата за запознанства и ги поглезил с луксозни вечери, скъпи подаръци и полети с частни самолети… докато „враговете“ му не го настигнали и той спешно трябвало да вземе пари назаем.

61-годишният Дрент беше арестуван на 30 декември във Флорести, в северозападна Румъния. От там ще го екстрадират в България тази седмица.

Previous post Лоши новини за Марешки, пак го осъдиха на затвор
Next post Обрат! Признаха д-р Димитров за виновен за убийството на Плъха