Обрат! Прокуратурата: Арестът на Севделина Арнаудова е законен

Обрат по делото за ареста на пиара на бившия премиер Бойко Борисов – Севделина Арнаудова. От протокола по делото, качен в деловодството на Административния съд – София-град (АССГ), става ясно, че прокуратурата застава зад позицията на МВР по казуса – арестът ѝ е законен.

„Смятам, че касационната жалба е основателна и доказана и ви моля тя да бъде уважена“, е позицията на прокурора Милен Ютеров, предаде bTV.

Административен съд София-град е втора инстанция в процеса, заведен от Арнаудова срещу заповедта на МВР за нейното задържане. През март Севделина Арнаудова бе арестувана заедно с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и бившия финансов министър Владислав Горанов.

И тримата заведоха дела пред Софийския районен съд, а заповедите за задържането им бяха обявени за незаконни. На втора инстанция мина и заповедта на Борисов, като тя бе окончателно обявена за незаконна. За тази на Арнаудова Софийският районен съд отсъжда, че е незаконна, но след обжалване от страна на Министерство на вътрешните работи, тя стига до Административния съд.

Предстои окончателното произнасяне на тримата административни съдии по делото.

Previous post Бивш председател на НС: Следващите избори ще са най-късно до една година
Next post Мика Зайкова тегли майна на всички партии