Нов успех! Ансамбълът ни триумфира със злато в Ташкент

Ансамбълът на България – Вая Драганова, Женина Трашлиева, Петя Борисова, Елена Георгиева, София Иванова и Биляна Везирска, спечели златния медал в многобоя на Световната купа в Ташкент, Узбекистан.

Нашите момичета играха много стабилно днес и получиха за играта си с две топки и три ленти оценка от 27.550т., съобщиха на официалната си страница от Българска федерация художествена гимнастика.

Вчера в съчетанието момичетата на Весела Димитрова получиха оценка от 26.400 и също водеха в класирането. Така с две най-силни оценки ансамбълът на България грабна шампионската титла със сбор от 53.950 нашите момичета заслужено се качиха на най-високото място на почетната стълбичка.

Втори се класира ансамбълът на домакините от Узбекистан със сбор от 48.050 т. а трети е ансамбълът на Казахстан, който събра сбор от 45.600т.

Утре са финалите на двете композиции, където също очакваме златни медали от нашите момичета!

На Световната купа в Ташкент още веднъж се видя класата в композициите на нашите момичета, тяхната трудност и артистичност, пишат от федерацията.

„Сигурни сме, че при безгрешни игри ще сме неизменно първи на всяко състезание! Поздравления за момичетата, за техния са старши-треньор Весела Димитрова, нейните помощници Михаела Маевска, и Ясена Стойнева, за съдията за България на турнира Християна Тодорова, за балетния педагог на ансамбъла д-р Елица Луканова, за хореографа Елица Луканова, за директора на националните отбори Деспа Кателиева, за кинезитерапевтите Георги Ряхов, Иван Вълчев и Ясон Петусис“.

Previous post Космонавтът Георги Иванов стана пчелар
Next post Кирил Петков в Битоля: Екстремисти има и от двете страни на границата