Новият Джизъс: Българинът, драскал върху Колизеума, се извини

Иван Димитров от Ловеч, който е фитнес инструктор в Обединеното кралство и когото милиони по света видяха да пише по стените на Колизеума, се е извинил на полицията за вандалската си проява, пише Daily Mail.

За действията на 27-годишния мъж се разбра, след като американският турист Раян Луц публикува клип в интернет как Иван издълбава своето име и това на приятелката си Хейли в древната тухлена зидария.

Майор Роберто Мартина от карабинерите заяви пред MailOnline: „Колегите ми са разговаряли с него и той е изразил своите извинения и искрено разкаяние за стореното”.

„Свърза се с нас, след като открихме мобилния му телефон от хотела и му оставихме съобщение да ни се обади. Естествено, той се притесняваше за правните последици и всички те му бяха обяснени”, допълни униформеният.

„Каза ни, че е много разстроен от това, което е направил. Мисля, че се притесняваше от последиците и от евентуален съдебен процес. Ние му обяснихме, че може да получи затвор от две до пет години и глоба до 15 000 евро”, каза още Роберто Мартина.