Нинова не иска избори, няма пари дори за издръжката на червените клубове

Шефката на БСП не иска предсрочни парламентарни избори, защото червената каса е на дъното и вече дори няма пари да се осигури издръжката на клубовете и организациите по страната, алармираха партийни активисти.

Нито лев не е постъпил по места от октомври 2020 г., въпреки че Столетницата си получава навреме субсидията по Закона за политическите партии. Освен това според правилата на партията депутатите от различните райони плащат като процент от заплатата си членски внос в централата на БСП. А най-тлъсти са сумите от представителите на левицата в Европарламента.

Сводките за даренията на официалната страница на БСП не спират и от тях се вижда, че по месеци се събират по над 20 бона само от тези отчисления. От тях обаче не постъпват пари за издръжка в страната.

Социалисти в цялата страна се надяват това да се промени с юнския транш от финансовото министерство. Както Lupa.bg писа обаче сумите в червените каси драстично намаляват в последната година.

„Сега в навечерието на Първи май се очаква от нас да организираме активност по места. С какви финанси да го направим след, като едно такова мероприятие струва между 8 и 12 хил. лв.?“, питат червени на ръба на оцеляването, след като Нинова се отказа да организира партията за общо шествие в София за Деня на труда.

Засегнатите подчертават, че въпросът за „задържаните“ и неизплатени средства към тях неведнъж е поставян пред ръководството и лично пред председателката, но така и не са получили никакво обяснение от нея или друг член на ръководството.

Има клубове на БСП в страната, чиито председатели са принудени сами да плащат наема и тока на сградите при галопиращата инфлация на цените в страната, разкриват още нашите източници.

Такъв е примерът на председателя на клуб с 50 пенсионери, членове на партията. Събира на всеки от тях по 1 лев на месец, от тези вноски дава по 30 стотинки на централата на „Позитано“ 20. Така де факто, трябва да го издържа с 35 лева – сума, невъзможно да покрие разходите за съществуването на организацията.

Previous post Социолозите вече отброяват последните дни на кабинета
Next post Борисов: Тези дори не се крият, че крадат чрез частни фирми