Нинова в Хасково: „Възраждане” отказаха подкрепа за вот на недоверие

„Искам да съм ясна. „Възраждане” отказаха да внесем вот на недоверие за национална сигурност и отбрана, както сега, така и по време на балотажите за кмет. Явно Тагарев им харесва. Или си правят други политически сметки.

Официалният аргумент беше, че не е добре да се прави вот по време на предизборна кампания. Само да припомня, че инициираният от тях и подкрепен от нас и „Има такъв народ” вот за енергетика се проведе по време на кампанията.

Така че, доколко са искрени мотивите им, сами преценете. И никакви договорки да отлагаме не е имало. Просто без тях не се събират 48 подписа. Както и да го увъртат, е ясно – „Възраждане” крепят правителството. Както правеха и при ключови гласувания в парламента.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на отговор на журналистически въпрос в Хасково.

Тя е на посещение в областта, където подкрепи кандидата за кмет Николай Ставрев, листата за общински съветници на БСП, кандидатите за общините в областта и за населените места. На срещата присъстваха и кандидатите на БСП от Тополовград, Свиленград, Димитровград, Симеоновград, Любимец и Стамболово.

Пред събралите се жители на Хасково лидерът на БСП заяви: „8 години ГЕРБ управлява в Хасково. Какъв е резултатът – най-нисък БВП на глава от населението, най-ниска средна работна заплата, най-мръсна, но и най-скъпа вода, безработица и обезлюдяване. В същото време – обръчи от фирми, обрасли около общинската администрация, кражби и безхаберие за хората. На 29октомври всичко това може да се промени. Единствената партия, която неотстъпно се бори с модела ГЕРБ и на национално, и тук, на местно ниво в Общинския съвет, е БСП. Ние сме доказана алтернатива. Подкрепете нашите кандидати за добруването на всеки един от вас.”

Previous post Повдигнаха обвинение на Григор, заплашил Тагарев с убийство
Next post Росен Христов: Правителството на Петков покровителстваше „Лукойл“ да не плаща данъци