Николина Чакърдъкова кръсти четвърто внуче

Славеят на българския фолклор Николина Чакърдъкова кръсти четвъртото си внуче. Малката Силвия, която преди броени дни стана на една годинка, бе въведена от баба си в христовата вяра навръх Богоявление. Ритуалът бил извършен лично от Неврокопския митрополит Серафим в катедралния храм на Гоце Делчев.

На кръщенето присъствали само най-тесен кръг роднини на Чакърдъкова. Малката Силвия е второ дете на дъщерята на певицата Мария, която уверено върви по стъпките ѝ, и нейния съпруг Симеон. Те имат и по-голям наследник – Христо. От сина си звездата на народната музика също е дарена с две внучета – Николина и Димитър.

Цялата многолюдна фамилия на обичаната изпълнителка живее дружно в родния ѝ Гоце Делчев. „В наследствената къща на съпруга ми Димитър сме. На първия етаж сме с него, на втория живее Мария със семейството си и третият е за Васил. Шегувах се, че по време на ограниченията в пандемията къщата ни беше пълна до керемидите на покрива. Бабиният етаж е най-хубавият и най-вкусният. Всички деца са непрекъснато при мен и аз им се отдавам изцяло“, разказва гласовитата певица.

В последните години тя е понамалила участията и концертите си у нас и в чужбина, за да прекарва повече време с близките си. За бенефис все още не мислела, но вече „отстъпвала“ място на щерка си, която е не по-малко талантлива от нея.

Previous post Заловените за трафик на екстази чистели задължения към лихвари
Next post Преместихме 1 милиард лева за втора пенсия