Нидал Алгафари: Широко мнозинство с премиер с добър морал

Хората все по-малко се интересуват от политика. Този път нямаше добра кампания, имаше само омраза. Допускам кабинет на широко мнозинство и фигура, която е еднакво отдалечена от всички за премиер и 4-5 вицепремиери от различни формации. Това заяви за „Твоят ден“ политическият PR Нидал Алгафари.

„Победители са всички – и тези, които влязоха, и тези, които не успяха. ГЕРБ са първи, ПП успяха да удържат, ДПС се мобилизира и стана трета. Не познавам загубили избори през последните 30 години. ИТН също са победили, защото съществуват като партия въпреки всичко. Губещи са негласувалите, както и смятащите, че нещо ще се промени. Хората все по-малко се интересуват от политика. Този път нямаше добра кампания, имаше само омраза. Обединяването не става така“, подчерта той.

Според него принципното обединение е на база ЕС и НАТО, а другото е русофилско. „Трябва да се види кои са общите приоритети и така да се обединят“, сподели Алгафари.

Арман Бабикян пък каза иронично, че българският народ е победител. „Борисов им обеща, че на 3 октомври бензинът ще падне с левче. Ако някой е забравил как се лъже, да слуша него. Тези, които трябваше да се обединят и да работят заедно, не го направиха. Политическото лидиране създава цифрите, а не обратното, както се случи“, заяви той.

Previous post Стойчо Стойчев: Мисля, че ще има правителство, важно е да има мнозинство
Next post Асен Василев: Българите бяха категорични – искат си ГЕРБ