Началници на горски стопанства готвят подписка срещу Дунчев

Горските шефове от цялата страна се организират в събиране на обща подписка срещу депутата от ПП Александър Дунчев, както и отделни искове срещу него заради атаките, обидите и клеветите, които той постоянно сипе върху тях.

Поредният повод за възмущението на шефовете на горски стопанства е сутрешната изява на Дунчев пред NOVA, в която той заяви, че „през последните 20 години българските гори не се стопанисват от лесовъди, а от кметове, политици, депутати, областни управители и свързаните с тях фирми“.

Дунчев за пореден път обвини и държавното управление, и горските стопанства в поголовна сеч на гори, особено в Родопите. Обвиненията към горските служители обаче са без нито едно доказателство. Именно това е повод за желанието на горските да заведат и дела срещу Дунчев.

„Този не е за затвор, този е за лудница“, казва горски служител по повод медийните изяви на Александър Дунчев.

Всъщност, нападките на депутата от ПП по отношение стопанисването на горите си има предистория, разкриваща неосъществени кариерни амбиции. Нека напомним, че преди да стане народен представител, Александър Дунчев бе не за дълго изпълнителен директор на Агенцията по горите. Затова и така смело се изказва, въпреки че точно по време на неговото управление се случваха куп безобразия в Тетевенския Балкан, за които в BIG5 многократно сме писали.

Точно по времето на управлението на Дунчев, Агенцията по горите бе залята от сигнали за безчинствата на дървената мафия, но и до ден днешен не е ясен и един пример на реакция от страна на Дунчев към незаконната сеч.

Критиките на „еколога“ са породени и от несбъдната му амбиция да оглави Министерството на земеделието. Затова са и постоянните му нападки към министър Иванов, който е от квотата на БСП. По този повод от левицата преди време излязоха с декларация, в която се посочва, че „не за първи път Дунчев смесва лъжи и полуистини, за да прави уж грандиозни „разкрития“. Поставен му бе и въпросът кого обслужва с подобна политика на откровени манипулации и атаки срещу правителството.

Причините Александър Дунчев да напада директно горските стопанства и индиректно държавното управление вече за никого не са тайна. Отделен въпрос е, че по този начин той вреди така и на правителството, и на собствената си партия.

Явно не може да прости на партийните лидери, че оттеглиха номинацията му за земеделски министър, за да предложат министерството на коалиционните си партньори от БСП.

С атаките към горските стопанства Дунчев индиректно атакува и премиера Петков, тъй като в момента Агенцията по горите е на подчинение на Министерски съвет, а не на Министерството на земеделието.

И най-важното: зад нападките на Дунчев прозират засегнатите интереси на дървената мафия, особено след като правителството наложи контрол на цената на продажба на дървесина. Това се потвърждава и от репликата му преди време от парламентарната трибуна: „Не пипайте ГЕРБ, те работят по-добре“, както и пълното му бездействие докато беше шеф на Агенцията по горите, пише BIG5.

Previous post Търговци на горива прогнозират фалити в сектора
Next post Съдят банкова служителка за присвояване на 440 000 лв.