НАП запорира стока на фирма, укрила 100 хил. лв. ДДС

Националната агенция за приходите (НАП) наложи запор върху стоки, собственост на фирма, укрила близо 100 хил. лв. данък добавена стойност (ДДС).

В рамките на наблюдението и контрола на стоките с висок фискален риск, данъчните инспектори установили, че дружеството, което осъществява вътреобщностно придобиване на хартия за производство на цигари, има натрупани задължения към НАП. Превозваната от търговеца стока е била проследена от влизането ѝ в страната от служители на звеното за фискален контрол.

С цел да бъде обезпечено плащане на част от дълга, НАП е наложила запор на превозваната стока, която според счетоводните документи е на стойност близо 40 000 лв. Реалната стойност на товара обаче е доста по-висока, смятат инспекторите на приходната агенция. Стоката, която в момента е в склад в Пловдив, ще бъде обявена за публична продан, като средствата от продажбата ще покрият над 50 % от задължения на дружеството. Заради данъчни нарушения, по инициатива на НАП фирмата е с прекратена регистрация по Закона за ДДС.

Previous post Огромна трагедия в Сърбия, жертвите са най-малко 8
Next post Частен музей на Бай Ганьо отваря врати в Енина