Наказват родителите на хлапаците, вилнели в дискотеката в Благоевград

Родителите на непълнолетни деца, спипани в полицейска спецакция в нощна дискотека в Благоевград, ще получат наказателни постановления по Закона за закрила на детето. Глоба ще бъде наложена и на собственика на нощния клуб заради липса на контрол.

54 малолетни и непълнолетни лица бяха изведени от дискотека в центъра на Благоевград миналата нощ във времето от 1.30 до 4 часа сутринта. След акцията полицията издири и ги предаде на родителите им.

Нито едно от децата не е било с възрастен придружител както изисква Законът за закрила на детето за пребиваването на малолетни и непълнолетни на обществени места след 22 часа. По време на акцията е установено, че те са консумирали и алкохол в дискотеката.

На всички родители предстои да бъдат връчени наказателни постановления, като размерът на санкцията е от 300 до 1000 лева, потвърди областният директор на МВР в Благоевград Георги Кандев.

Собственикът на нощния клуб също ще бъде санкциониран. По закона за закрила на детето глобата е от 2000 до 5000 лева, а за продажба на алкохол на непълнолетни Законът за здравето предвижда санкция от 2000 до 4000 лева, която се налага от РЗИ.