Най-чаканата вест! Откриха жив и здрав Сашко от Перник

12-годишният Александър е намерен жив и здрав в местността Червена могила край Перник, съобщи Нова ТВ.

Детето е намерено живо в местност над Радомир. То и хората, които са го открили, чакат линейка. Вчера за детето бащата обяви награда от 100 000 лв. Сашко беше в неизвестност от 9 дни, след като изчезна на 11 ноември.

Очевидец засне как линейката, превозваща 12-годишния Александър, пристигна в „Пирогов“ и детето е вкарано за преглед. Момченцето бе в неизвестност 9 дни преди като по чудо да бъде открито днес.

При откриването Сашко е бил контактен и е поискал вода. „12-годишният Александър вече е в „Пирогов“, където му предстоят множество прегледи и изследвания“. Това потвърди пиарът на болницата. Мария Пойразова посочи, че детето вече се преглежда от най-различни специалисти.

Сашко е открит е в района село Червена могила. По непотвърдено информация членове на клуб по делтапланеризъм са забелязали детето и на мястото са изпратени патрули на полицията, които да установят дали това е Александър. Десетки пъти мястото е било обхождано от полицаи и доброволци.

При откриването Сашко е било контактно и е поискало вода. 12-годишният Александър вече е в „Пирогов“, където му предстоят множество прегледи и изследвания. Това потвърди пиарът на болницата, цитиран от NOVA.

Говорител на полицията пък е посочил, че детето е открито в добро здравословно състояние. „Няма по-хубаво нещо! Благодаря ви! Благодаря на всички“, каза бащата на детето Александър-старши.

Детето беше в неизвестно от 11 ноември и днес – след 9 дни, бе намерено.

Сашко е открит е в района село Червена могила. По непотвърдено информация членове на клуб по делтапланеризъм са забелязали детето и на мястото са изпратени патрули на полицията, които да установят дали това е Александър. Десетки пъти мястото е било обхождано от полицаи и доброволци.

Бащата на Александър от Перник с първи думи след откриването на сина му. „Няма по-хубаво нещо! Благодаря ви! Благодаря на всички“, каза той пред Bulgaria ON AIR.

Детето беше открито след 9 дни в неизвестност.

Намерен е в района село Червена могила. Членове на клуб по делтапланеризъм са забелязали детето и на мястото са изпратени патрули на полицията, които да установят дали това е Александър. Десетки пъти мястото е било обхождано от полицаи и доброволци.

Разследването на случая ще продължи. Приоритет за нас беше да намерим детето живо и здраво, оттук нататък ще си свършим всичката работа, за да установим какво се е случило с детето, заяви пред бТВ служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

„Сашко е здрав, жив и в добро състояние. Открит е от доброволци и служители на МВР по време на обхождане на поредния участък“, каза кметът на Перник Станислав Владимиров.

12-годишният Александър, който е с аутизъм, бе в неизвестност от миналия петък, 11 ноември. Вчера бащата на момчето обяви 100 000 лв. парична награда за този, който намери сина му.

Previous post Издирването на Сашко от доброволци и полиция – жив панаир, неадекватни като мухи без глави
Next post Заря над Перник за Сашко, доброволците ликуват, готви се курбан