Надежда Йорданова: Публично известно е, че с Радев не се разбираме за Украйна

„Консултациите с парламентарните групи са задължителна част от конституционната процедура преди връчването на първия мандат за формиране на правителство. Действително, в част от разговора в рамките на консултациите с „Демократична България“ протече по различен начин от обичайния, който сме свикнали да виждаме“, каза зам.-председателят на парламентарната група на „Демократична България“ Надежда Йорданова пред БНТ.

„Разликата в позициите на президента Радев и на „Демократична България“ относно войната в Украйна не е новина. Това е публично известно, ДБ традиционно, устойчиво отстоява необходимостта България да има категорична позиция. Да застане на страната на своите партньори от НАТО. И съответно да направи всичко възможно да подкрепи Украйна в нейната справедлива борба с агресията на Путин. Нека да не драматизираме публичната обмяна на мнения. Трябва да свикнем, че в публичния дебат най-нормално нещо е страните с различно мнение да го споделят и да го отстояват“, заяви Йорданова

„Мнозинството в Народното събрание, което подкрепи решението за Украйна решихме да дадем ясен политически знак. Нека да припомним нещо, което се случи в края на миналата седмица, една от стъпките в изпълнение на това решение на НС. България в петък се присъедини към делото на Украйна срещу Русия пред Международния наказателен съд. Акт, който се очакваше от септември, но по една или друга причина НС беше колебливо“, каза Йорданова.

Previous post Иво Христов: Доброволната ни слепота по отношение на Киев буди тревога
Next post Ива Митева: Открих нов път след Слави!