Мъск търси „глупав“ човек за изпълнителен директор на Туитър

Илон Мъск заяви, че ще се оттегли от поста главен изпълнителен директор на Туитър, когато си намери заместник, предаде Ройтерс.

„Ще подам оставка като главен изпълнителен директор, веднага щом намеря някой, който е достатъчно глупав да приеме тази работа! След това просто ще управлявам екипите, които се занимават със софтуера и сървърите“, написа Мъск в Туитър.

Това е първият път, в който Мъск споменава, че ще се оттегли от ръководния пост, след като в неделя потребителите на Туитър решително подкрепиха въпросната идея в анкета, инициирана от самия него.

Призивите на Уолстрийт за оттеглянето на Мъск се засилват от седмици насам, а напоследък дори и високопоставени служители на компанията „Тесла“ изразиха съмнения около фокуса му върху социалната медия и се запитаха дали Туитър не отвлича вниманието му от правилното управление на бизнеса с производство на електромобили, в който той заема централно място при дизайна и техническото проектиране.

Самият Мъск призна, че е имал твърде много работа и заяви, че ще търси изпълнителен директор на Туитър. В неделя обаче той заяви, че няма наследник, нито кандидат, „който действително да е способен да поддържа Туитър жив“.

Previous post Обрат: Слави вече си прибира цялата субсидия, 1 лев му е малко
Next post В Италия забраниха телефоните в клас, разсейват учениците