Мургави дрифтъри изправиха на нокти „Столипиново“

Множеството глоби наложени на състезателите и псевдо дрифтърите в „Столипиново“ явно не ги плашат и те продължават да се забавляват, организирайки подобни забавления в тъмните часове на денонощието, пише TrafficNews.

На поредното видео от този уикенд се вижда автомобил, правещ няколко кръга в кръстовището на улица „Крайна” в етническия квартал. Клипчето е качено от потребителя idi_boss36, наричащ себе си ИДИ-Пачката и вече има над 100 харесвания.

Въпреки множеството глоби налагани от органите на реда, жителите на квартала споделят, че няма никакъв контрол от страна на полицията.

„Преди, само като си помислеха за подобни неща и вече пристигаха органите на реда, а в момента кварталът е като разграден двор”, коментира човек от махалата.

Гонките, дрифтовете и среднощните състезания вече станаха запазена марка за етническия квартал „Столипиново” и се приемат като нещо нормалното за късните часове на денонощието. Кулминацията е през уикенда, когато често се организират подобни „развлечения“. След като се стъмни се започва със свистене на гуми, форсиране на двигатели и звуци от спирачки.

В махалата вече на няколко пъти бяха организирани нелегални гонки, а ентусиазираните рейсъри сами документират състезанията си и гордо позират в социалните мрежи. Любимата платформа на псевдо дрифтърите е Тик-Ток.

Притеснителното в случая е, че шофьорите повечето пъти са на не повече от 20 години и явно не осъзнават евентуалните последици от действията си.

Органите на реда знаят за страстта на етническото население в махалата към изпълнения в стил „бързи и яростни” и дебнат за евентуални нарушители, но не винаги успяват да ги уловят в момента на прегрешение.

Местата в махалата, позволяващи подобни опасни изпълнения не са много, но шофьорите предварително проучват района и докато едни участват, а други снимат, трети дебнат за полиция.

Последният псевдо дрифтър от „Столипиново“ беше установен от полицията и се оказа само на 18 години. Той се сдоби с акт за дрифта, като санкцията според закона за движение по пътищата е глоба от 3000 лева и лишаване и отнемане на шофьорската книжка за седна година.

Previous post Николай Радулов: Как не се намери един достоен прокурор
Next post Софиянци осмяха пловдивски шофьор „кацнал“ върху колчета на паметника Левски