Млад апаш разплака дядо, задигна над 5 бона от къщата му

24-годишен мъж от Ракитово, криминално проявен и стар познайник на полицията, е разбил метална каса в дома на 80-годишен в Батак и е откраднал оттам боен пистолет, 45 патрона за него и 5250 лева. Дръзкият апаш е задържан след активна, упорита и адекватна екипна работа на полицейски служители. Това съобщи говорителят на пазарджишката Областна дирекция на МВР Мирослав Стоянов.

През септември миналата година в Районното полицейско управление бил получен сигнал за извършена кражба от къща, собственост на 80-годишен жител на Батак. Неизвестен апаш разбил прозорец на първия етаж и проникнал вътре.

С помощта на техническо средство неканеният гост разбил метална каса и отмъкнал намиращите се в нея законно притежаван боен пистолет, 45 патрона за него и сумата от 5250 лева в банкноти с различни копюри. На мястото е извършен оглед от дежурна група при полицейското управление в Пещера и експерти от сектор «Научно-техническа лаборатория» в Пазарджик. Започнало разследване, в което на различни етапи освен пещерските криминалисти се включили колегите им от Районното управление във Велинград и сектор «Противодействие на криминалната престъпност» при ОДМВР-Пазарджик.

Благодарение на съвместните усилия полицейските действия са увенчали с успех. При проведена акция бил задържан 24-годишен мъж от Ракитово. Той е стар познайник на органите на реда, криминално проявен и осъждан. Събрани са доказателства за неговата съпричастност към извършеното престъпно посегателство. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Previous post Гаджето на Денис Теофиков става певица, записва първата си песен
Next post Държавата дава по 100 лева ваучери на украинските бежанци