Митьо Очите се жали пред съда, карал на едната инвалидна пенсия

„Вече пета година не работя. Издържам се с една инвалидна пенсия. 97% инвалид съм“, ожали се несебърският бос Димитър Желязков – Митьо Очите, пред Софийския градски съд и поиска магистратите да отменят домашния му арест, но молбата му не бе уважена.

Той настоя да бъде пуснат на свобода с по-лека мярка за неотклонение, като подчерта, че ако случайно съдът реши тази мярка да е „парична гаранция“, все пак да се съобрази с факта, че получава само една инвалидна пенсия.

В същото време на ръката му блестеше марков часовник, а в съдебната зала несебърският Ал Капоне се яви с анцуг за 1200 лева на дизайнерите Долче и Габана. Очите обясни още, че искал да започне някаква работа и да си гледа семейството.

„Все пак искам да си гледам семейството. Деца имам, айде, те са големи вече, но внуци имам“. Той обаче ще продължи да бъде под домашен арест в имението си край Несебър. Припомняме, че Желязков е подсъдим за ръководене на организирана престъпна група за рекет, палежи и разпространение на наркотици.

Според държавното обвинение тя е действала от януари 2013 до 2 август 2018 г. в Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг. Очите беше арестуван в Турция през август 2018 г., няколко месеца по-късно бе екстрадиран в България. След закриването на спецсъда делото се премести в СГС, а до присъда още не се е стигнало.

Previous post Георги Кадиев: БСП се държат като секта
Next post Евалла! Насред беднотията: Корнелия се окичи с диамант за 13 бона