Министърът на отбраната погреба баща си: Дължа всичко на него!

Тежки празници изкарал служебният министър на отбраната Димитър Стоянов. Навръх Коледа той загубил баща си Желязко, който починал на 80-годишна възраст. Военният министър се прибрал по спешност в родния си Свиленград, за да присъства на траурната церемония. Скръбта си Стоянов изрази в личния си профил във фейсбук, където написа: „Един истински човек си отиде! Човек, на когото дължа всичко, който ме научи да не се предавам! Дано е на по-добро място!“.

Стотици негови приятели и познати му изказаха съболезнования и му дадоха кураж в трудния за семейството момент. Лично му се обадил и президентът Румен Радев, с когото са близки и не е тайна, че Стоянов е сред най-доверените му хора. Самият Радев неотдавна преживя същата лична трагедия и през пролетта на 2020-а загуби своя баща Георги.

Преди да седне в министерското кресло във втория служебен кабинет на президента, Стоянов бе негов секретар на „Дондуков“ 2. За родителите, семейството и личния живот на Димитър Стоянов обаче не се знае почти нищо. Съпругата му Марияна е учителка по професия и е директор на столичното 199 ОУ „Свети Апостол Йоан Богослов“, което се намира в квартал „Левски Г“ в София. Пловдивчанката е доктор на педагогическите науки и е младежката любов на Димитър. Двамата с нея имат един-единствен син, който понастоящем е студент.

Президентът Радев и Стоянов са изключително близки от дълги години. Приятелството им започва още в авиобаза „Граф Игнатиево“. И двамата са завършили ВВВУ „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия, макар и в различни випуски. Служили са заедно и във ВВС близо 15 години. Докато Румен Радев е командир на военновъздушните сили от 2014 до 2016 г., Стоянов е началник на щаба. А откакто са на „Дондуков“ 2, е публична тайна, че повечето от кадровите решения на президента минават през неговото одобрение.

Previous post Любен Беров бил спазарен срещу свободата на Андрей Луканов
Next post Емилия Масларова се глези с масажи по 120 лева