Медицински сестри в САЩ спечелили 1,5 млн. долара от фалшиви COVID сертификати

На две медицински сестри от Лонг Айлънд е повдигнато обвинение във фалшифициране на ваксинационни сертификати, от което са спечелили над 1,5 милиона долара, предаде БТА, като се позова на прокуратурата и полицията.

Джули Де Вуоно, собственичка на педиатричен здравен център, и служителката й Мариса Ураро бяха изправени пред съд вчера.

Прокурорът на окръг Съфолк Реймънд Тирни заяви, че Де Вуоно и Ураро са предоставяли фалшиви сертификати, като са таксували възрастните с по 220 долара, а децата – с 85 долара. Двете медицински сестри са въвеждали невярната информация в щатската база данни, отразяваща хода на ваксинационната кампания.

Служители на реда са претърсили дома на Де Вуоно и са открили там около 900 хиляди долара в наличност и счетоводен тефтер, в който са били записани печалби от над 1,5 милиона долара от престъпната схема.

„Надявам, че това ще е за урок на хората, които обмислят да изиграят системата – те ще бъдат заловени и законът ще бъде приложен в пълната си строгост“, изтъкна Тирни.

„В качеството си на медицински сестри тези две лица би трябвало да осъзнават важността на легитимните ваксинационни сертификати, тъй като всички работим заедно, за да опазим общественото здраве“, каза окръжният полицейски комисар на Съфолк Родни Харисън.

Previous post В Тексас: Призраци на ученици причакват пътници по жп релси
Next post Звезди в спешното: Булдог нахапа Деси Цонева, жената на Наум с бинтована ръка