Махнаха от ефир двама популярни спортни журналисти

Феновете на спорта са изненадани от решението за сваляне от ефир на двама популярни журналисти – Кирил Лулев и Йордан Георгиев. Те са били привикани от юрист на „Диемите“ да им бъде обяснено как и защо трябва да се разделят. И двамата обаче са мъжкари и не изтърпели дълго разговора – поискали веднага да разпишат и да нямат нищо общо с медията, пише „Галерия“.

Кирил, който коментираше българския футбол, няколко пъти се скарал за начина на водене с оперативното ръководство на медията, излъчваща куп интересни спортни събития. Данчо, син на популярния музикален гуру Йордан Георгиев Стълбицата, пък бил в конфликт с шефа на спорта в NOVA Веселин Василев, който искал да намърда свои хора в екипа си. По информация на „Галерия“ футболният коментатор е в отпуск до края на април, след което ще му бъде прекратен трудовият договор.

Преди да отиде в „Нова Броудкастинг Груп“ през 2017 година, Данчо Георгиев беше част от екипа на bTV и телевизия „Ринг“. Йордан Георгиев-младши прохожда в журналистиката през 2001 г., когато се присъединява към радио „Експрес“. Екранът го привлича и година по-късно се явява на конкурс в спортната телевизия на България „Ринг“, която впоследствие става част от bTV.

Данчо Георгиев и Кирил Лулев са разкарани и като бивши кадри на „Канал 3“. По-голяма част от екипа на закритата телевизия беше „спасен“ в каналите на NOVA от бившия вече директор Ива Димитрова. След продажбата на телевизията и нейното махане обаче, хората от „Канал З“ отиват един по един в канала.

Съкращенията в „NOVA news“ са поголовни. Сред известните лица, които си заминаха, са Димитър Патарински и Яна Мойсеева. Разбира се, в NOVA имат право да се разграничат категорично от „Канал 3“, коментират в гилдията. Но какво общо с политиката имат спортни коментатори, не е ясно.

Previous post Фалшиви пари заливат страната, спипаха стотици 50-левки
Next post Мануела Малеева попиля Кубрат Пулев