Мартин Захариев: С министъра на туризма няма да плуваме в една лодка

С министъра на туризма няма да плуваме в една лодка. Това каза в предаването „Тази сутрин“ зам.-шефът на Националния борд по туризъм Мартин Захариев по повод казаното от Зарица Динкова пред bTV вчера.

Председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов също обяви, че няма как да работят с настоящия министър на туризма. „Ще чакаме по-добри времена“, заяви Алибегов. Той възропта срещу ремонтите по АМ „Тракия“ и „Хемус“. Уточни, че ремонти се правят само през петък, събота и неделя, но никой не работи през седмицата. Това според Алибегов е умишлено насочено срещу българския туризъм.

Оставката на Динкова беше поискана през уикенда от организациите на ресторантьорите заради казуса със скъпите пържоли в ресторант във Варна. Министърът застана на страната на потребителите и призова ресторантьорите да преосмислят поведението си.

„Ние определяме държавната политика и състоянието на управлението като отчайващо. Този систематичен проблем не е от това правителство, той е наследен от COVID кризата, войната и всички наши вътрешни проблеми“, коментира още Захариев.

По думите му в държавния бюджет парите за бранша не само не се увеличават, а намаляват.