Мариана Попова е готова да се излага

Талантливата певица Мариана Попова е един от участниците в десетия юбилеен сезон на „Като две капки вода“ и пред Нова ТВ тя разкри мотивите и притесненията си да се включи в шоуто.

„От десет години си мечтая да ме поканят да участвам. Хубаво е, че в юбилейната десета година ще бъда част от шоуто. Аз съм най-големия фен сред певците на „Като две капки вода“. Следила съм абсолютно всички сезони. Влюбена съм в това шоу“, признава Мариана.

„Нямам притеснения да се представя като някой друг, тъй като самото шоу е такова. Давам си сметка, че едно е да изпееш песен хубаво и професионално, това го умеем, но съвсем друго е да влезеш в кожата на друг артист. В къщи се опитвам да гадая произволно какво ще ми се падне от бутона на късмета и си давам сметка, че толкова съм свикнала да пея като Мариана Попова, че това ще ми бъде най-трудния момент. Да изляза от себе си и да вляза в конкретния артист“, коментира тя.

„Притеснявам се от избора, тъй като не можеш да изпееш всичко на този свят. Нямам конкретни опасения, тъй като съм свикнала на предизвикателствата. Надявам се, че след десет години клубна работа, съм имитирала много артисти, докато започна да ги пречупвам през своята призма и да правя истински кавър версии. Готова съм да се излагам“, споделя изпълнителката.

През 2014 година Марина влезе в образа на Уитни Хюстън и разказва, че ѝ е било доста трудно, тъй като се е наложило да изпее доста високи тонове в песента. Тогава е потърсила помощ от Етиен Леви, който я посъветвал да се усмихне.

„Продължавам с експериментите у дома. Странно е, когато се опитам да сваля чисто тонално една песен, вече не мога да имитирам добре артиста, тъй като излизам от света му. Чисто професионално се надявам да не стигам до ситуации да пея фалшиво. Но не знам, ако ми се падне хеви метъл, траш…“, допълва опасенията си Мариана.

Попитана кое е по-трудно – визуалната трансформация или вокалното изпълнение, тя казва, че за нея и двете са еднакво важни. „За мен лично изхождайки от факта, че съм изпълнител, ще държа вокално да се доближавам. Аз може би съм артистична, но не знам дали ще мога да преборя актьорите в шоуто, които ще наблегнат на движенията и поведенията на артистите. Ще се опитам да балансирам, тъй като балансът е важен и от значение е цялостната имитация“, разкрива певицата.

Според нея някой от актьорите ще стигне до финала. „Задължително някой от актьорите, тъй като са мъже и фенската им маса е по-голяма. Жените по принцип организират фен клубовете в световен мащаб и те са тези, които се увличат по звездите. Затова според мен мъжете имат много по-голям шанс от жените в телевизионните предавания. Отивам в шоуто с цялата музика в мен, с усмивка и емоция. Искам най-накрая тези „Капки“ да ми се случат, защото ги обичам безкрайно и искам да мина през това приключение“, споделя още певицата.

За подготовката преди старта на предаването тя признава, че до момента е свалила 3 кг. „И се надявам до понеделник да съм свалила още 3 кг., за да ми е леко и да се справям по-добре с образите. Пея всеки ден и съм благодарна на преподавателката ми Лили Ватева, която е до мен от 11 годишна. На толкова години бях, когато тя стана преподавател по музика в 66-о училище. Разпяваме се заедно и ходя в един клуб, където пея постоянно, за да съм във форма и да си върна гласа. От две години, предвид и пандемията, и децата, малко позабравих коя съм и какво съм правила. Вкарвам тялото и гласа си във форма и се опитвам максимално да съм на 100% за старта на формата. Много сме щастливи всички в къщи и искам да благодаря на господин Апостол Пенчев и на Маги Халваджиян, че съм част от „Като две капки вода“, споделя още талантливата изпълнителка.

Previous post Владислав Стоянов със сензационно завръщане във футбола
Next post Силвена Роу прикова погледите, коментира и Андре Токев