Маргарита Петкова: Не винете народа, че живее в чалга

Не може да се обвинява народът, че живее в чалга, при положение, че е в невъзможност понякога да се докосне до хубавото. Когато трябва да избираш между хляба и книгата, аз като майка, отгледала три деца, честно ви казвам, ще им купя хляб. Това каза поетесата Маргарита Петкова. По думите ѝ данъкът на книгите не бива да бъде 20 %, колкото е за всяка друга стока, част от икономиката ни.

Вчера бе премиерата на книгата „Абсурдни времена – нецензурираната версия“, започнала като закачка между Маргарита Петкова и Добромир Банев в социалните мрежи. На премиерата издателят Пламен Тотев от „Персей“ каза, че те са големи български поети, на които могат да бъдат залепени много етикети като „Кралицата на българската поезия“ и „Принцът на българската поезия“.

„Абсурдни времена“ се отваря и се дописва през годините от този творчески тандем, тъй като за Петкова и Банев е удоволствие да си разменят стихове и може би това ще доведе до създаването и на нова книга, каза още издателят.

Във вечерта на премиерата бе получена почетна нота от министъра на културата Атанас Атанасов, в която той прочете две стихотворения от стихосбирката. Министърът изрази съжалението си, че не може да присъства лично, тъй като е под карантина. Той поднесе поздравления към двамата поети, определяйки книгата им като „бижу“ и им пожела успех.

Маргарита Петкова изтъкна, че това е първият министър от последните тридесетина години, който отправя послание по такъв начин.

Previous post Как Васил и Лилия Абаджиеви спасиха „Парижката Света Богородица“ в Скопие
Next post Задържаха български ало-измамник в Драма, търсят съучастници