Марая Кери начело на класацията на „Билборд“ с „All I Want for Christmas is You“

Марая Кери застана начело на класацията на „Билборд“ за сингли с коледния си хит „All I Want for Christmas is You“, излязъл през 1994 г. , съобщи сайтът на изданието.

Изпълнителката се изкачи място нагоре в подреждането спрямо миналата седмица, като детронира от първата позиция Тейлър Суифт, която беше начело в продължение на шест седмици с „Anti-Hero“. Тя слезе до шеста позиция в чарта на „Билборд“.

Сингълът на Марая Кери „All I Want for Christmas is You“ за първи път влиза в топ 10 на чарта на „Билборд“ за сингли през декември 2017 г. Две години по-късно, през декември 2019 г., песента от албума „Merry Christmas“ се изкачва до първата позиция, която запазва в продължение на три седмици. През 2020 г. и 2021 г., в периода около Коледа, „All I Want for Christmas is You“ отново се позиционира на върха в класацията Хот 100. И тази година това се повтаря.

Втора в чарта се нарежда Бренда Лий със сингъла „Rockin’ Around the Christmas Tree“, чиято оригинална версия е от 1958 г. Парчето се изкачва с позиция нагоре за изминалите седем дни. И в последните три години в дните около Коледа песента успяваше да стигне до втората позиция в чарта на „Билборд“.

Третото място също е за празничен хит – „Jingle Bell Rock“ на покойния Боби Хелмс. Сингълът е от 1957 г. Миналата седмица песента с празнично звучене беше на пета позиция в чарта.

Четвъртата позиция е за Бърл Айвс с „A Holly Jolly Christmas“, която е от 1964 г. Сингълът се изкачва две места от миналата седмица.

В челната петица на чарта на „Билборд“ място намират Метро Бумин, Уикенд и 21 Савидж със съвместното си парче “Creepin”, което дебютира в подреждането тази седмица. То е включено в албума „Heroes & Villains“ на Метро Бумин.

Previous post Змия се промъкна в самолет до Дубай
Next post 90-годишна жена завърши колеж в американския щат Илинойс