Майката на Илон Мъск шокира с изповед: Трябва да спя в гараж…

Майката на Илон Мъск, Мей Мъск (74), отново проговори открито за връзката с големия си син и най-богатия човек в света.

Моделът и активистка Мей Мъск често говори публично за връзката със сина си, който е известен като най-богатият човек в света и главен изпълнителен директор на компаниите „SpaceX“ и „Tesla“.

Както казва Мей, винаги е било ясно, че Илон е създаден за велики неща и че той е маниак от тригодишна възраст и е наричан „момчето гений“. Брат му Кимбъл, който работи с него в първата компания „Zip2“, му е помогнал много за изявяването на потенциала му.

Години по-късно Илон Мъск натрупа истинско състояние, но винаги си остана скромен човек.

Това се потвърждава от майка му, която казва, че въпреки голямото си богатство и факта, че в момента е най-богатият човек в света, Илон много малко се интересува от недвижими имоти и че той „дори не притежава къща“, съобщава Mirror, предаде „Блиц“

Тя казва, че не си позволява никакъв лукс, особено когато посещава централата на SpaceX в Бока Чика, Тексас. „Трябва да спя в гаража. Не можеш да имаш луксозна къща близо до площадка за изстрелване на ракети“, казва тя.

Въпреки че може да не получи целия лукс и блясък, когато посещава сина си, двамата са много близки и тя е най-големият му поддръжник.

Винаги е казвала, че децата ѝ трябва да следват мечтите си и да правят каквото искат. „Той трябва да прави каквото иска. Казах му да не се качва на електрически коли и ракети и той не ме послуша.“