Луиза Григорова ще нахрани 200 пенсионери в Перник

Да подаде ръка на пенсионерите в един от бедните градове у нас – Перник, навръх Великден – това ще направи актрисата Луиза Григорова. Звездата от „Диви и щастливи“ и „Дървото на живота“ е родена и отгледана в населеното място, фигуриращо най-често в националния хумористичен фолклор. Самата Григорова признава, че често приема шегите по адрес на Перник с усмивка. Този път тя иска да помогне на хората, които живеят в най-голяма нищета в региона.

„Искам да ви разкажа за една гражданска инициатива, която създадохме аз и още пет прекрасни човека от град Перник. Кръстихме се „Не си сам“, защото искаме да помогнем и да стоплим сърцата на хора в крайна необходимост, най-вече възрастни хора от град Перник и селата в околността, които са 21. Списъкът с хора е огромен. Искаме за Великден да им подарим по един пакет с храна от първа необходимост. И заради това се обръщам към вас, защото се надяваме на това много българи да се включат, много перничани да се включат“, заяви актрисата.

Организаторите на кампанията са провели разговори с местните кметове на села и представители на общински социални услуги, като благодарение на това е изготвен и предварителен списък с нуждаещите се. Към момента в него влизат 190 домакинства, като тенденцията е броят им да нарасне до 250. Всеки, който иска и може да помогне, може да го стори като изпрати по куриер за собствена сметка или достави в Перник продукти като ориз, леща, боб, макарони, фиде, юфка, олио, сол, захар, консерви и буркани, сладки продукти и пакетиран козунак с достатъчно дълъг срок на годност. Кампанията ще трае до 15 април, малко повече от седмица преди Великден.

Благотворителни инициативи през последната седмица се състоят и във връзка с войната в Украйна. Сред събитията в тази посока е и концертът „Мир, Любов, Съпричастност” в помощ на децата в страната, която бе нападната от Русия на 24 февруари. Събитието ще се състои на 6 март в парк-театър Борисовата градина. А участие в него ще вземат родни знаменитости, сред които Любо Киров, Владимир Ампов-Графа, Орлин Павлов, Васил Петров, Камен Донев, Поли Генова, Михаела Филева, Дани Милев, братя Аргирови, дует „Мания“, група Expose и Нов цирк.

„Събраните средства от билети 100% ще бъдат предоставени на Българския Червен кръст в полза на бедстващите украински деца“, съобщават участниците в кампанията.

 

Previous post Сп. Menshealth: Путин е на анаболи, затова е агресивен
Next post Крум погреба дядо си, но не му прости, изтеглил кредит за 100 бона с…