Линда отваря ВИП ресторант, ще сервира гурме ястия с омари и миди Сен Жак

Нова година – нов бизнес за жената на Кирил Петков. Канадката Линда очевидно е решила да се развива в кулинарен аспект и работела върху откриването на гурме ресторант, издават нейния приближени.

Досега тя въртеше единствено малка кокетна сладкарница на столичната ул. „Сан Стефано“. Там се предлагат само торти, сладкиши и печива, които са без глутен, захар и лактоза. Всички кулинарни предложения на Линда са изцяло здравословни и диетични, тъй като самата тя имала алергии и се хранела по този метод от години. Заведението на Линда обаче е тясно и няма къде човек да седне да изпие дори едно кафе. Пред сладкарницата си тя вади само една-две маси, а клиентите ѝ основно си вземат от сладкишите ѝ в кутии за вкъщи.

Многото свободно време на канадката, откакто мъжът ѝ остави семейството си на заден план и започна да гради политическа кариера, родило в главата ѝ идеята да си отвори ресторант. Тя вече усърдно работела по менюто, което щяло да включва гурме ястия, основно с морски дарове. Част от рецептите Линда вече е тествала и дори повикала професионален фотограф, който да ги заснеме за принтирането на менютата. Първата фотосесия била в дома им в центъра на София, а втората – в морския курорт Лозенец, където Петкови имат собствена лятна резиденция.

Там те посрещнаха Нова година, а междувременно Линда и фотографът ѝ успели да снимат и деликатесите. От кадрите се вижда, че в менюто си канадката ще предлага две от най-изисканите, скъпи и снобски блюда – омари и миди Сен Жак. Оскъдните порции от 100 грама започват на цени от 50 лева в елитните софийски ресторанти. Вероятно и нейният ценоразпис ще бъде в този регистър. Освен това бившата премиерша щяла да внася морските дарове директно от родината си от фирма с доказано качество на продуктите.

Все още обаче не е ясно къде Линда е решила да открие заведението си. Двата варианта били столицата и морският курорт Лозенец, където семейството прекарва летните месеци. Там те имат десетки приятели, с които обичат да купонясват до малките часове на нощта. Заведенията по морето работят сезонно, което ще позволява на канадката да върти паралелно с това и сладкарницата си в София. Въпреки че е колкото кибритена кутийка, заведението ѝ има свой персонал, който се увеличи в последната година. Допреди това тя се трудеше наравно с работниците си, но в последно време минава само да ги провери, досущ като истинска началничка. В момента фокусът ѝ бил върху новите ѝ бизнес проекти, които искала да реализира.

Previous post Браво! Ани Салич готви в социална кухня за бедни и болни
Next post По-лесно е фирма да уволни някого, отколкото учител да накаже ученик