Леща с камъни и вино с вкус на нафта заляха пазара

Платформата за подаване на сигнали от страна на потребителите за съмнения и нередности на хранителни продукти zdkh.bg сигнализира Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) за два продавани в търговската мрежа некачествени продукта.

Става дума за българска леща със завишено съдържание на камъни и други съмнителни елементи и вино в кутия тип „Мерло“ с вкус на парафин и нафта, за които два има съмнения, че вредят на здравето на потребителите, съобщиха от сдружение „За достъпна и качествена храна“.

За да се подаде сигнал на страницата на сдружението, потребителят трябва да въведе имената си, електронен адрес и телефон. Във формата за сигнали има поле, в което да се опишат нередностите, като могат да прикачват също снимки и файлове.

Сдружение „За достъпна и качествена храна“ е организация с нестопанска цел в обществена полза. Предметът му на дейност е защита правата и интересите на гражданите, свързани с проблемите относно качеството и цената на хранителните продукти и популяризиране на идеята за качествена храна на достъпни цени. В интернет страницата му се поддържат рубрики за разговори с производители и потребители, а вече има и нова – за диалог с представители на браншовите организации.

Previous post Нешка Робева: Политиците гледат в очите народа си и го лъжат
Next post Ужилиха сляпата Ласка Минчева с 220 лв. телефонна сметка