Левон Хампарцумян: ИТН искат да овладеят БНТ и БНБ

„Търсим човек, който седи еквивалентно на колегите си в другите банки. Има българи на високи позиции в европейски банки, а и хора с БНБ, които са добре подготвени за този пост. Тези хора имат умения, кариери и познания.“. Това обяви пред Нова банкерът Левон Хампарцумян.

Банкерът е учуден, че Димитър Радев не е кандидат отново да заеме поста.

„Димитър Радев ще остане гуверньор до избирането на нов, а технически може да остане и след изтичане на мандата. Чудя се защо не бяха го сложили дори за цвят като кандидат. Той е подготвен, знае, вдигат му телефоните. Може да проведе процедури и разговори“, заяви Хампарцумян.

„Каримански е участвал в сделки, които не са повод за гордост. Изборът за шеф на БНБ трябва да бъде консенсусен с по-широка подкрепа“, подчерта банкерът.

За него е „институционална слабост“ проблемите с кандидатите за избор на шеф на БНБ. По думите му „Има такъв народ“ искат да овладеят БНТ и БНБ

„Алексей Гюров е завършил във Виена и преподава в Американския университет, тепърва има да трупа опит, знания и позиции.

Кандидатът трябва да вдъхне доверие, да бъде приемлив. Предстоят инфлационни процеси, той трябва да реагира адекватно. Желаещите да бъдат гуверньор на БНБ искат да скочат нависоко“, посочи той.

Previous post Иван, застрелял бургазлия с автомат край езерото Вая, ще лежи 18 години
Next post Смилов: Шамар за кабинета ще е, ако ГЕРБ и ДПС изберат Каримански