Куриоз: Един учител преподава на живо в софийско училище

От 1300 деца в 81-во училище в столичния квартал „Младост” днес в клас са влезли само 15, тъй като единствено тяхната класна ръководителка е проявила желание да продължат обучението присъствено.

„Тази отговорна и смела госпожа е моята сестричка Венера и аз съм горд от нейното решение”, това написа в социалната мрежа бившият министър и настоящ кмет на район „Средец“ Трайчо Трайков.

Венера Илиева и е учител в 81-во училище „Виктор Юго“в София.

„На проведено заседание имахме възможност да кажем дали искаме да учим присъствено. Аз и други мои колеги заявихме това, но по стечение на обстоятелствата и заради различни фактори, нашият клас се оказа подходящ да се върне в училище. Причината е, че аз и учителите, които преподават в моя клас сме здрави. Родителите също изявиха желание децата да се обучават присъствено”, обясни Илиева за Нова тв.

През последните две седмици столичното училище регистрира висок ръст на заболелите учители и ученици, което е наложило онлайн обучението.

„Желанието ни беше децата да се обучават присъствено, защото сме и в края на срока. Успяхме да го направим за известно време. Колегите поемаха 10-12-часови смени. Но високата бройка заболели промени плановете”, добави зам.-директорът Мартин Симеонов.

Педагозите са на мнение, че междусрочната ваканция значително ще облекчи ситуацията.