Крушарски: За шест години в Локо (Пд) похарчих 17 милиона

Бившият вече собственик на Локомотив Пд Христо Крушарски призна, че за 6 години е похарчил 17 млн. за клуба. Той даде пресконференция, на която говори защо е напуснал клуба, за наследството, което оставя и за бъдещите си планове.

„За шест години в Локомотив Пд похарчих 17 милиона. Не са ми достигали 500 хиляди на година. Аз си тръгвам на загуба, но сега клубът може да се издържа с около 3 млн. лева. без да участва в Лига Европа. Това е скъпо удоволствие, но само в България. Във Франция един отбор взима 35 млн. евро от тв права. Визирам Страсбург конкретно. Без държавна политика обаче няма как да се получи. Примерно облекчаване на данъчните условия за клубовете“, заяви Крушарски.

Той беше категоричен, че решението за оттеглянето си от Локомотив е взел доста отдавна и няма нищо общо с новия треньор на отбора, който ще бъде обявен по-късно днес.

„Изчаках правилния момент, не е било необмислено решение. Взех го отдавна, но изчаках, защото но не бях сигурен в действията на партньорите. Когато кажа край, значи е край. Ако ми искат съвет – да, но да се бъркам там където скърца вратата – не си слагам пръста, защото много боли.

Сега Локомотив има само 500 000 хиляди лева задължения към НАП и 0 лева към други институции. А като поех клуба, бяха много повече.

За мен отборът има потенциал, още не е изтървал шансовете. Виждам го на седмо място в класирането и на 90 % участие в Лига Европа. Имам девето чувство и зная какво да кажа и какво да направя. Това е моето предимство“, обясни Крушарски.

Previous post Стойчо Младенов: От доста време не си говорим с Ганчев
Next post Любимци на публиката свалят маски с Патриция Кирилова