Крум Зарков: Котката на Мая Нешкова нахлу в апартамента ми и ме хапа до кръв

Правосъдният министър в служебното правителство Крум Зарков е дал показания пред полицаите от районното управление през 2020 г. по твърденията на певицата Мая Нешкова и съпруга й Кирил Икономов, че е душил семейната им котка след съседски скандал. Името на Зарков бе намесено в тежък скандал броени дни преди Коледа по обвинение, че едва не е убил домашното животно на вече бившите си съседи.

Правосъдният министър отрече да е упражнявал насилие, над което и да е животно през живота си, както и заяви, че напротив – взел е от улицата малко коте миналата година. Междувременно журналисти, интелектуалци и другари-бесепари влязоха в остри спорове по отношение на казуса.

По-рано днес майката на Зарков – известният криминален репортер от миналото Анна Заркова намекна, че случаят се раздухва едва сега, защото имал за цел да спре реформата, касаеща разследването на главния прокурор Иван Гешев. И покрай опитите да се секне процесът щели да лъснат не само всички клакьори на Гешев, но и доносниците от ДС, както и психически неуравновесени хора. Синът й също намекна, че бившият му съсед Кирил Икономов не е с всичкия си, след като пред агенция „ПИК“ коментира как същият подавал сигнали срещу него и за това, че му бил откраднал автомобилните гуми…

Ето какво обяснение е дал пред ченгетата Зарков през 2020 г., когато е станал инцидентът:

„Часът е полунощ в събота срещу неделя. Чувам силен трясък на входната врата. Вижда се силует на мъж зад нея и аз отворих, за да видя какво се случва. Отваряйки вратата, в коридора ми се втурна котка. Очевидно животното е било заклещено между вратата и подплашено започна да скача из целия апартамент.

Катери се по стените, бута мебелите. В дома ми живеят двете ми деца. Синът ми на 6 г. спи в легълцето… За да не скочи в креватчето на малкото ми дете на 1 г. и 6 месеца, аз хванах котката с ръце, при което тя започна да ме хапе и дращи.

Ръцете ми обилно кървяха, когато изнесох котката извън апартамента. В този момент се събуди съпругата ми, която се стресна от това да ме види посред нощ, облян в кръв. Държа да подчертая, че вината не е моя“.

 

Previous post Война! Учители и директорка не могат да се търпят, хванаха се за косите
Next post Обрат: Слави вече си прибира цялата субсидия, 1 лев му е малко