Криеха ги: Двама полицаи ескортирали джигита с Поршето от Околовръстното

Двама полицаи от 6 РПУ са ескортирали джигита с Поршето, който уби французин на Околовръстното шосе. Те са разследвани от Вътрешна сигурност на МВР и са отстранени от работа, казали от вътрешното министерство пред „Телеграф“.

След жестокия удар се оказа, че водача Димитър Любенов е бил пиян с 1.73 промила алкохол и дрогиран. Съдът го остави за постоянно в ареста преди няколко дни. Вътрешна сигурност ще проверява камерите по протежение на Околовръстното шосе, запечатали полицейския ескорт. Там ясно се вижда как на лампи патрулката се движи зад джигита, обясниха разследващи. Изведнъж обаче Любенов дал газ и се врязал в автомобила на французина Лорен Пети.

В катастрофата пострада съпругата му и един мъж. У нас пристигнаха близки на французина, които обявиха, че според тях това е умишлено убийство. Случаят с Любенов е почти идентичен с този на Георги Семерджиев, който също беше охраняван от полицайката Симона Радева.

Жената е уволнена от работа. Към момента все още не е ясно дали и двамата патрулни полицаи от 6 РПУ вардили Любенов ще бъдат уволнени. Те са мъж и жена, които демонстрират по-висок стандарт на живот в социалните мрежи.

Previous post Сметката е страшна! Колко сме харчили за месо, мляко и хляб преди година и колко сега?
Next post Изборният ден в Турция започна с рекорден брой секции