Кремъл отхвърли новината, че Путин е получил сърдечен арест

Кремъл днес отхвърли спекулациите относно здравословното състояние на президента Владимир Путин и заяви, че той е здрав и в добра форма, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, в редовен разговор с репортери, също така отхвърли предположенията, че президентът използва двойници и ги нарече „абсурдна измама“. „Всичко е наред с него и това отново е поредна фалшива новина“, заяви Песков. По-рано близки до Кремъл източници заявиха, че Путин е получил сърдечен арест.

Репортери зададоха въпроси на говорителя относно здравословното състояние на Путин, след като в руски канал в „Телеграм“ беше публикувано съобщение без посочен източник, че президентът е имал сериозен здравословен проблем вчера вечерта и то бе препредадено от западни медии. Песков се засмя в отговор на последващо запитване относно двойниците на Путин и отрече президентът да ги използва. „Това спада към категорията на абсурдните информационни измами, които редица медии обсъждат със завидна упоритост. Това предизвиква единствено усмивка“, каза той.

Путин, който е любител на джудото и отдавна се представя като „мъж на действието“, навърши 71 години на 7 октомври, отбелязва Ройтерс. Той поддържа интензивен график на срещи и публични прояви, много от които се излъчват по телевизията. Миналата седмица той посети Китай, а на връщане спря в два руски града. В интервю през 2020 г. Путин отхвърли появили се отдавна слухове, че използва двойници, въпреки че по думите му в миналото му е било предлагано да прави това от съображения за сигурност.

Previous post Трошките аут от центъра на София от 1 декември
Next post Володимир Зеленски: Изгонихме руския боен флот от Крим