Кремъл: Много хора в Русия се оказаха предатели

Кремъл обяви, че много хора в Русия се показват като предатели и даде за пример тези, които напускат работата си и страната, съобщава „Ройтерс“.

Коментарът на говорителя на президента – Дмитрий Песков, идва ден, след като Владимир Путин отправи строго предупреждение към руските „предатели“, които според него Западът иска да използва като „пета колона“ за унищожаване на страната.

Песков увери, че Москва влага огромна енергия в преговорите за евентуално мирно споразумение с Украйна, което може бързо да спре руската военна операция там.

Нашата делегация полага колосални усилия и демонстрира по-голяма готовност, отколкото отсрещната страна, отбеляза той. Съгласуването на такъв документ, спазването на всички негови параметри и тяхното изпълнение биха могли много бързо да спрат случващото се, увери още Песков.

Запитан за доклада на „Файненшъл Таймс“ относно това, че Украйна и Русия са постигнали значителен напредък по предварителен мирен план, Песков направи следния коментар: „Не е вярно – има елементи, които са правилни, но като цяло е невярно“.

Кремъл, подчерта той, ще обяви напредъка, когато има напредък за докладване. За всички други въпроси обаче се обръщайте към „Файненшъл Таймс“, пошегува се Песков.

Той бе категоричен, че твърдението на президента на САЩ Джо Байдън, че Путин е военнопрестъпник, е неприемливо и Съединените щати нямат право да изнасят лекции на Русия след участието им в толкова много конфликти.

Previous post Мануела Малеева попиля Кубрат Пулев
Next post Последните думи на Слава Севрюкова: Иде гибелна война!