Красива политоложка: Избори в момента не ни трябват!

Партиите в коалицията са на различно мнение по много важни теми, което е проблем. Бидейки толкова различни, те не стигат до единна позиция. Проблем е не само комуникацията, но и ценностите на самите партии в управляващата коалиция.

Трябва да се научат да се напасват помежду си и то много спешно, защото, ако има нещо, което може да ги свали от власт, това са самите те, каза пред БНР Лидия Даскалова, юрист, в момента студентка по политология.

Според нея БСП се опитва много „да тропа с крак и да налага своя дневен ред в коалицията“:

Пресконференцията на „Продължаваме промяната“, когато „Газпром“ спря доставките на газ за България, е била за отмиване на създалото се усещане в обществото, че в коалицията се съобразяват основно с БСП, коментира Даскалова и уточни:

„Хората след това коментираха, че това е било възраждането на ПП, защото най-накрая са ударили по масата, за да кажат, че няма да се оставят да бъдат натискани от социалистическата партия. Въпреки това остава усещането, че партията на Корнелия Нинова налага дневния ред на правителството“.

По думите ѝ ПП има проблем с лидерството в коалицията: „Може би разчитат на диалогичност, на която не съм сигурна, че са склонни другите им коалиционни партньори. Много бързо трябва да се научат на лидерство, защото хората не биха търпели дълго тази неопитност“.

Като ненужно и носещо ползи на бившите управляващи от ГЕРБ определи политоложката напрежението между президента Румен Радев и правителството.

Лидия Даскалова беше категорична, че „избори в момента не ни трябват“, но допусна като вариант – промяна на министерски постове в настоящото правителство.

Previous post Ново протестно шествие блокира центъра на София
Next post Рекордьор! Катаджии спряха перничанин и се хванаха за главите