Красен Кралев скочи на Радко от „Столичани в повече“, пребивал жена си

През последните седмици семейните драми на актьора Васил Драганов, прочул се с ролята си на Радко Чеканов в комедийния сериал „Столичани в повече“, взривиха социалните мрежи. Артистът, който е на щат в Народния театър, и доскорошната му съпруга Андреа си размениха жестоки обвинения, а от разкритията им стана ясно, че Драганов системно е посягал на жена си, подлагала я е и на психически тормоз, а тя го е напуснала и в момента очаква дете от друг мъж.

Двамата са били женени 18 години, имат син и дъщеря, а семейните им спорове са стигнали дори до съда. На страната на журналистката Андреа застанаха редица популярни личности. Публична защита тя получи и от бившия спортен министър Красен Кралев.

„И се натъжих, и се ядосах, като четох изповедта на журналистката Андреа Драганова, която познавам и уважавам. Не искам да повярвам какво е преживяла тази жена и майка. Но съм сигурен, че всяка нейна дума е истина. Насилието и психическият тормоз са недопустими!

Проблемът не е в закона. Проблемът е, че като общество продължаваме да търпим насилниците. И жертвите освен физическите удари от техния т. нар. „мъж“ накрая отнасят и „шамарите“ на общественото мнение. Абсурдно е да се толерира даването на трибуна и сцена на насилниците!

Говоря за Васил Драганов – комикът, бияч на жени. Той дава интервюта в БНТ и играе на сцената на Народния театър. Защото знае, че насилниците са недосегаеми. Дори са го взели в постановката „Хъшове“ на Александър Морфов. По този повод искам да напомня, че актьорът Евгени Будинов беше изхвърлен с обиди от Морфов заради „политическа принадлежност“. Хайде, Морфов, сега ще изхвърлиш ли и Драганов за това, че тормози майката на двете си деца?

Или за политическия опонент няма никаква толерантност, но насилникът е добре дошъл на сцената?“, написа Красен Кралев.

Съпругата на актьора, познат от шоуто „Комиците“ и сериала „Столичани в повече“, е завела срещу него дело за домашно насилие. В един от случаите по пътя от жилищния блок към автобусна спирка на тролейбус Васил използвал заплашителни реплики срещу жена си, след което започнал да я рита в областта на седалището, както и по дамската ѝ чанта. Твърди се, че това е станало пред сина на страните, а след качването му в превозното средство актьорът е ударил Андреа по гърба в градинка близо до спирка, като тя е паднала и силно си е ударила гърдите, пише „Телеграф“, като се позовава на протокол от съдебното дело между актьора и вече бившата му жена.

Ето какво коментира след делото в социалните мрежи и самата Андреа: „Била съм жертва на физическо насилие многократно, но повече болеше от емоционалния тормоз през годините. При развода съдех бившия си съпруг заради ударите, но се отказах от това дело в името на споразумение за споделени родителски права и възможност да бъда с децата ни. В момента ги виждам редовно, вярвах, че най-тежкото е минало. Няма да ви занимавам с всички жалби, които пусках през годините, нито да ви говоря за бюрокрацията, бездушието и безсилието, което срещнах. Вече съм друга, продължих напред, влюбих се в нов човек и очаквам дете. Децата ми живеят при Васил, това е истина. Никога не съм искала от тях да ги изведа от дома, в който са израснали и обичат. Аз плащам издръжка. Грижа се за тях, когато баща им благоволи, в дома, който някога беше и мой“.

Previous post Венци Мицов: Лошата новина не е уволнението на Морфов, а страхът!
Next post В Кърджали: 260 000 избиратели, но според „Преброяване 2022“ те са… 120 000