Красен Кралев: Въвеждането на „форсмажор“ е отчаян ход, няма да помогне

Въвеждането на “форсмажор”, предлагано от г-жа Корнелия Нинова, е отчаян ход. Целта е да се отклони вниманието на хората от проблема, който правителството няма желание и капацитет да разреши – главоломно растящите цени на стоките от първа необходимост. Това написа във Фейсбук бившият спортен министър и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС Красен Кралев, цитиран от novini.bg.

Кухото предложение на Корнелия Нинова няма по никакъв начин да помогне на икономиката. Никой не може да обясни какво конкретно включва терминът „форсмажор“. Дори юристите не могат да бъдат категорични, тъй като в българското законодателството няма легална дефиниция за този термин и за тези обстоятелства. В чл. 306 от Търговския закон, има записано определение на понятието “непреодолима сила”. Според написаното там това означава, че се освобождава длъжникът от отговорност с основание невиновна невъзможност за изпълнение на задължение.

Такава мярка ще разруши правните основи на икономическата система и ще хвърли държавата в неконтролируем хаос.

Всеки път, когато БСП се докопа до управление на икономиката на България, следва тежка икономическа катастрофа, от която не можем да се възстановим с десетилетия.

С отсъствието си от Министерски съвет и отказът му да се появи в Народното събрание Прост Киро действително се доказва като „непреодолима сила“, която блокира българската икономика и държавността.

 

Previous post Зуека за родината: Оставих една бедна България, а сега и разрушена!
Next post Проф. Дайнов: Разривът на Радев е в самия него, а не с Кирил Петков