Кралски биограф: Хари и Меган са бедни по стандартите на Холивуд

Надали някой би сметнал херцозите на Съсекс за бедни, имайки предвид, че балансът по банковата им сметка наброява 60 милиона щатски долара… И все пак кралският биограф и бивш главен редактор на списание „Vanity Fair“ Тина Браун е на мнение, че доброволно напусналите британския кралски двор съпрузи са именно такива, или поне по стандартите на Холивуд, предава в. „Telegrapgh“.

Журналистката, написала биографичната книга за майката на принц Хари – „Хрониките на Даяна“, коментира новината, че двойката си търси ново жилище в Калифорния, в което да се премести. Според редица медии наскоро Меган Маркъл била на няколко огледа, разглеждайки недвижими имоти в луксозната затворена общност Hope Ranch в Санта Барбара, намираща се само на няколко мили от настоящия им дом в Монтесито.

„В един момент може да се окаже, че тя търси нещо повече от къща. Все пак Илон Мъск все още е свободен. Това е всичко, което искам да кажа“, пошегува се Браун, намеквайки, че не е изключено някогашната актриса да направи рокада в личен план, заменяйки аристократа, останал без дворец, с бизнес магната, притежаващ внушителен палат.

Изказването ѝ обаче съвсем не приключи с тези думи, тъй като след това тя взе под прицел имението, което синът на крал Чарлз Трети и половинката му обитават към момента.

„Не е много приятно да си знаменитост, която не разполага с достатъчно пари. Сградата за 14 милиона долара, под чийто покрив живеят сега, е скромна вила в сравнение с онези, които притежават съседите им в Монтесито“, отбеляза тя.

Браун, която е заемала поста на главен редактор на издания като „Tatler“ и „New Yorker“, е разговаряла с много хора, тясно свързани с британската кралска фамилия, докато е подготвяла последната си книга „Дворцовите документи“. Вследствие на наученото от тях, тя е на мнение, че предстоящата биография на Хари, която той в момента пише, никога няма да види бял свят.

„Той се намира в наистина трудно положение, понеже е финализирал сделката и вече е взел част от парите за мемоарите си, в които е обещал да опише колко ужасен е бил живота му като кралска особа, но сега е увереността му, че трябва да ги публикува, е сериозно разклатена. Идеята, че ако го стори, няма връщане назад, го измъчва. Времето определено го притиска, но мисля, че не е изключено крал Чарлз да сключи сделка с издателството, връщайки им платения аванс, за да може синът му да спре да пише“, убедена е тя.

Като един от последните хора, видели принцеса Даяна малко преди смъртта ѝ, обядвайки с нея в Ню Йорк през лятото на 1997 г., Тина смята, че ако днес тя бе жива, щеше да посъветва сина си да се върне при своето семейство.

„Даяна беше много прагматична. Мисля, че тя би му казала: „Това няма да доведе до никъде. Трябва да сключиш сделка и да намериш начин да се върнеш обратно“, убедена е тя.